RESTAURANTENS ÅBNINGSTIDER

Tirsdag-søndag:
11:30 – 23:00
Dørene lukker kl. 21:30

Køb gavekort til restauranten her

FVSTlup_sekontrolrapport_99x32

HISTORIEN BAG BOJESEN I TÅRNET

I 2009 var Folketingets arkitekter Dorthe Andersen og Henrik Levison i gang med en større restaurering af Christiansborgs tårn. Under projektet fik de øjnene op for tårnets gamle pulterkammer, hvor Folketingets gamle statuer og buster samlede støv. De så hurtigt rummets enorme potentiale og fik idéen til at åbne et offentligt spisested til glæde for den danske befolkning.

Folketingets daværende formand Mogens Lykketoft var begejstret for tanken om at åbne tårnet op for offentligheden, og drømmen om en restaurant på toppen af Christiansborg fik luft under vingerne. Et enigt Præsidium gav grønt lys til projektet.

Det tog et år at renovere rummet og bygge et nyt køkken. Arkitekterne tog hensyn til rummets historie og mange af de gamle gipsstatuer, der i årevis havde samlet støv, fik nyt liv i spisesalen. Thorvaldsens næsten 200 år gamle løver vogter således stadig over rummet. Rummets arnested er det store vindue, hvor der er en storslået udsigt over ridebanen.

Folketingets Præsidium udpegede Bojesen til at drive den nye restaurant. Opdraget var at lave en folkelig restaurant med plads til alle. Bojesen tog udgangspunkt i det gamle, danske køkken – smørrebrød, tøndelagrede sild og egnsretter fra hele Danmark. Møbler, lamper og service fandt vi hos store og små danske producenter og råvarerne hos nogle af Danmarks dygtigste avlere, slagtere og landmænd.

I juni 2014 slog restauranten dørene op for første gang. Interessen var overvældende – over 7.000 gæster bookede bord allerede inden åbningen.

HOLDET BAG

I Bojesens restaurant i Tårnet bliver du budt velkommen af vores faste stab af imødekommende værter, værtinder og dygtige tjenere, som gør deres yderste for, at I får et dejligt besøg. I vores lille tårnkøkken huserer udover køkkenchefen to souschefer, tre kokke, en smørrebrødsjomfru og et skiftende antal kokkeelever.

De styrende kræfter i restauranten er:

Rene_taarnet
Rene B. Hansen
– køkkenchef
Rene B. Hansen er køkkenchef i restauranten i Tårnet. Han er tidligere køkkenchef i Operaen og han sørger for, at menuerne i Tårnet lever op til vores ambitioner om at skabe en moderne, folkelig spiseoplevelse med afsæt i lokale råvarer og traditioner.

Kontakt Rene på mail

 sarahtaarnet
Sarah Mee Poulsen
– restaurantchef
Sarah Mee Poulsen er restaurantchef i Tårnet. Sarah holder styr på stort og småt og tackler enhver udfordring med ro og venlighed. Sarah kommer fra en stilling som restaurantchef i Operaen, så hun har helt tjek på hvordan man konsekvent opnår en høj standard, også når der er stort rykind.

Kontakt Sarah på mail eller på telefonnummer 2790 3065

Pernille

Pernille Lützhøft – adm. direktør
Pernille Lützhøft fungerer dagligt som strategisk og administrativ leder af hele Bojesen og dermed også Tårnet.
I dagligdagen ligger fokus på strategi, økonomi, kommunikation og medarbejderne.

Kontakt Pernille på mail eller telefonnummer 2010 1230

Rasmus-portrat_480-260px
Rasmus Bo Bojesen
– udviklingsdirektør
Ramus Bo Bojesen har en lang historie som kok og restauratør. I halvfjerdserne arbejdede han en årrække på franske Michelin-restauranter, og siden har han gjort det til sin mærkesag og sit fremmeste kendetegn at lave gourmet mad til mange. Han er desuden manden bag den prisvindende Oialla chokolade, der bliver lavet på vilde kakaobønner fra Bolivia.

Kontakt Rasmus på mail eller telefonnummer 2162 0405

Bojesens samarbejdspartnere i Tårnet

Tårnet er indrettet med stor respekt for historien og bordene er dækket med det bedste fra den danske designtradition fra både store og små navne. Vi takker for det gode samarbejde vi har med landets store designvirksomheder såvel som de små kunsthåndværkere.

KLIK HER FOR AT SE BOJESENS SAMARBEJDSPARTNERE 

Opdaekning_taarnet

 

DEL DIN OPLEVELSE

#taarnetInstagramFacebookTwitterTripAdvisor

PRAKTISK INFORMATION

Planlæg dit besøg

www.taarnet.dk bruger cookies for at sitet virker og for at indsamle statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Læs mere om cookies.

Accepter Accepter ikke