RESTAURANTENS ÅBNINGSTIDER

Bemærk! Tårnet er lukket i perioden 1. juni til 31. august 2019. 

Byens bedste 2019

FVSTlup_sekontrolrapport_99x32

Facebook LinkedIn RSS

 • Fra den 11. juni bliver det muligt for alle at besøge Christiansborgs tårn, Tårnet. Med sine 106 meter er Tårnet Københavns højeste, og det byder på en storslået udsigt ud over byens tage. Besøg til udsigten er gratis og kan kombineres med en middag i den nye restaurant, hvor kokken Rasmus Bo Bojesen står for maden.

  Den 11. juni 2014 åbner Folketinget Christiansborgs tårn, Tårnet. Nu vil alle få mulighed for at opleve den storslåede udsigt over København og nyde en kop kaffe eller et måltid i Tårnets spektakulære restaurant. Christiansborgs øverste gemakker har hidtil kun været benyttet som pulterkamre, men i 2012 tog Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og det øvrige Præsidium initiativ til at få de historiske rum åbnet for offentligheden.

  Læs mere om Tårnet og Udsigten

  Læs mere om restauranten, se menuerne og bestil bord

  ”Beslutningen om at igangsætte byggeprojektet var drevet af ønsket om at åbne Christiansborg mere for offentligheden. Med åbningen bliver det muligt for alle frit at besøge en af landets mest synlige og omtalte bygninger, og det er mit håb, at så mange som muligt vil benytte sig af denne mulighed”, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft.

  Om åbningen af Tårnets restaurant siger Mogens Lykketoft: ”Restauranten bliver et rum for alle. Et rum, hvor folk og folkevalgte får mulighed for at mødes. Vi håber desuden, at det vil virke tiltrækkende på turister, som vil kunne smage på det danske køkken på toppen af det danske parlament.”

  En restaurant for alle
  Det bliver kokken Rasmus Bo Bojesen, der kommer til at stå for maden i Tårnets restaurant. Bojesen har drevet restauranter i adskillige år og forpagter foruden Tårnets restaurant også restauranten i Operaen og på Axelborg i København. ”Vores opdrag lød på at skabe en restaurant for alle – intet mindre,” fortæller Rasmus Bo Bojesen, ”så vi har arbejdet på at finde en stemning, der inviterer alle indenfor, og hvor det særlige rum og den mad, vi vil servere, kommer til at klæde hinanden.”

  Bojesen og hans folk vil tage udgangspunkt i råvarer og traditioner fra alle egne af Danmark. Tanken er at bære velkendte retter frem i en nyklassisk variant. Bojesen vil servere mad med alt godt fra hav, skov, mark, strand og eng.

  ”Midt i bølgen af nyt nordisk køkken havde vi lyst til at skabe ny mad af nogle af de mere hverdagsagtige, danske råvarer,” fortæller Rasmus Bo Bojesen. Gennem mange år har han i alle sine restauranter lavet raffineret mad med enkle råvarer. Der kommer vilde skovgrise og særlig kryddersnaps, tøndemodnede sild med mere på menuen i Tårnet.

  Mad hele dagen
  I Tårnets restaurant vil der blive serveret frokost, eftermiddagste med konditorkunst og middag. Til frokost vil den stå på smørrebrød, og hel central bliver signaturretten, kartoffelmaden.
  Maden til aftenserveringen vil variere efter sæson. Menukortet bliver enkelt og fast, men skiftes ofte. Bojesens moderne, økologiske konditori er hjørnestenen i serveringen om eftermiddagen.

  Læs mere om restauranten, se menuerne og bestil bord

3. juni 2014

Tårnet åbner 11. juni

Fra den 11. juni bliver det muligt for alle at besøge Christiansborgs tårn, Tårnet. Med sine 106 meter er Tårnet Københavns højeste, og det byder på en storslået udsigt ud over byens tage. Besøg til udsigten er gratis og kan kombineres med en middag i den nye restaurant, hvor kokken Rasmus Bo Bojesen står for maden.

Den 11. juni 2014 åbner Folketinget Christiansborgs tårn, Tårnet. Nu vil alle få mulighed for at opleve den storslåede udsigt over København og nyde en kop kaffe eller et måltid i Tårnets spektakulære restaurant. Christiansborgs øverste gemakker har hidtil kun været benyttet som pulterkamre, men i 2012 tog Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og det øvrige Præsidium initiativ til at få de historiske rum åbnet for offentligheden.

Læs mere om Tårnet og Udsigten

Læs mere om restauranten, se menuerne og bestil bord

”Beslutningen om at igangsætte byggeprojektet var drevet af ønsket om at åbne Christiansborg mere for offentligheden. Med åbningen bliver det muligt for alle frit at besøge en af landets mest synlige og omtalte bygninger, og det er mit håb, at så mange som muligt vil benytte sig af denne mulighed”, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft.

Om åbningen af Tårnets restaurant siger Mogens Lykketoft: ”Restauranten bliver et rum for alle. Et rum, hvor folk og folkevalgte får mulighed for at mødes. Vi håber desuden, at det vil virke tiltrækkende på turister, som vil kunne smage på det danske køkken på toppen af det danske parlament.”

En restaurant for alle
Det bliver kokken Rasmus Bo Bojesen, der kommer til at stå for maden i Tårnets restaurant. Bojesen har drevet restauranter i adskillige år og forpagter foruden Tårnets restaurant også restauranten i Operaen og på Axelborg i København. ”Vores opdrag lød på at skabe en restaurant for alle – intet mindre,” fortæller Rasmus Bo Bojesen, ”så vi har arbejdet på at finde en stemning, der inviterer alle indenfor, og hvor det særlige rum og den mad, vi vil servere, kommer til at klæde hinanden.”

Bojesen og hans folk vil tage udgangspunkt i råvarer og traditioner fra alle egne af Danmark. Tanken er at bære velkendte retter frem i en nyklassisk variant. Bojesen vil servere mad med alt godt fra hav, skov, mark, strand og eng.

”Midt i bølgen af nyt nordisk køkken havde vi lyst til at skabe ny mad af nogle af de mere hverdagsagtige, danske råvarer,” fortæller Rasmus Bo Bojesen. Gennem mange år har han i alle sine restauranter lavet raffineret mad med enkle råvarer. Der kommer vilde skovgrise og særlig kryddersnaps, tøndemodnede sild med mere på menuen i Tårnet.

Mad hele dagen
I Tårnets restaurant vil der blive serveret frokost, eftermiddagste med konditorkunst og middag. Til frokost vil den stå på smørrebrød, og hel central bliver signaturretten, kartoffelmaden.
Maden til aftenserveringen vil variere efter sæson. Menukortet bliver enkelt og fast, men skiftes ofte. Bojesens moderne, økologiske konditori er hjørnestenen i serveringen om eftermiddagen.

Læs mere om restauranten, se menuerne og bestil bordDEL DIN OPLEVELSE

#taarnetInstagramFacebookTwitterTripAdvisor

PRAKTISK INFORMATION

Planlæg dit besøg

www.taarnet.dk bruger cookies for at sitet virker og for at indsamle statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Læs mere om cookies.

Accepter Accepter ikke