RESTAURANTENS ÅBNINGSTIDER

Bemærk! Tårnet er lukket i perioden 1. juni til 31. august 2019. 

Tirsdag-lørdag:
11:30 – 23:00

Søndag:
11:30 – 17:30

Dørene lukker kl. 21:00

Byens bedste 2019

FVSTlup_sekontrolrapport_99x32

Facebook LinkedIn RSS

HISTORIEN BAG RESTAURANT TÅRNET

I 2009 var Folketingets arkitekter Dorthe Andersen og Henrik Levison i gang med en større restaurering af Christiansborgs tårn. Under projektet fik de øjnene op for tårnets gamle pulterkammer, hvor Folketingets gamle statuer og buster samlede støv. De så hurtigt rummets enorme potentiale og fik idéen til at åbne et offentligt spisested til glæde for den danske befolkning.

Folketingets daværende formand Mogens Lykketoft var begejstret for tanken om at åbne tårnet op for offentligheden, og drømmen om en restaurant på toppen af Christiansborg fik luft under vingerne. Et enigt Præsidium gav grønt lys til projektet.

Det tog et år at renovere rummet og bygge et nyt køkken. Arkitekterne tog hensyn til rummets historie og mange af de gamle gipsstatuer, der i årevis havde samlet støv, fik nyt liv i spisesalen. Thorvaldsens næsten 200 år gamle løver vogter således stadig over rummet. Rummets arnested er det store vindue, hvor der er en storslået udsigt over ridebanen.

Folketingets Præsidium udpegede Bojesen til at drive den nye restaurant. Opdraget var at lave en folkelig restaurant med plads til alle. Bojesen tog udgangspunkt i det gamle, danske køkken – smørrebrød, tøndelagrede sild og egnsretter fra hele Danmark. Møbler, lamper og service fandt vi hos store og små danske producenter og råvarerne hos nogle af Danmarks dygtigste avlere, slagtere og landmænd. Vi producerer vores egen chokolade, Oialla, der laves af vilde og økologiske kakaobønner fra Bolivia.

I juni 2014 slog restauranten dørene op for første gang. Interessen var overvældende – over 7.000 gæster bookede bord allerede inden åbningen.

 

HOLDET BAG RESTAURANT TÅRNET

I Restaurant Tårnet bliver du budt velkommen af vores faste stab af imødekommende værter, værtinder og dygtige tjenere, som gør deres yderste for, at I får et dejligt besøg. I vores lille tårnkøkken huserer udover køkkenchefen to souschefer, tre kokke, en smørrebrødsjomfru og et skiftende antal kokkeelever.

De styrende kræfter i restauranten er:

Mikkel Espersen– køkkenchef
Den 1. oktober 2017 startede Restaurant Tårnets køkkenchef Mikkel Espersen. Han har tidligere været i Meyers Madhus og Restaurant Namnam og har flair for smag og præsentation.

Chris Rasmussen – Restaurantchef
Efter flere år i Operaen rykkede Chris Rasmussen til Restaurant Tårnet, hvor han sørger for gæsterne med stor viden og højt serviceniveau.

Kontakt Chris Rasmussen på chr@bojesen.dk

 

Rasmus-portrat_480-260px
Rasmus Bo Bojesen
– Restauratør
Ramus Bo Bojesen har en lang historie som kok og restauratør. I halvfjerdserne arbejdede han en årrække på franske Michelin-restauranter, og siden har han gjort det til sin mærkesag og sit fremmeste kendetegn at lave gourmet mad til mange. Han er desuden manden bag den prisvindende Oialla chokolade, der bliver lavet på vilde kakaobønner fra Bolivia.

Kontakt Rasmus på mail eller telefonnummer 2162 0405

PRAKTISK INFORMATION

Planlæg dit besøg

www.taarnet.dk bruger cookies for at sitet virker og for at indsamle statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Læs mere om cookies.

Accepter Accepter ikke